Nașterea lui Iisus Hristos

Nasterea lui Iisus Hristos

Exista foarte multe reprezentari ale Maicii Domnului alaturi de pruncul sau Iisus Hristos, in pestera transformata in grajd pentru vite, imediat dupa nasterea acestuia, dar nici-una care sa surprinda momentul in care sfanta fecioara Maria l-a adus pe lume pe acesta. Pentru ca tot se apropie craciunul m-am gandit sa fiu eu prima care o deseneaza pe Maica Domnului in timp ce il naste pe Hristos. Acesta este un desen in creion prin care am surprins exact momentul cand s-a nascut Hristos, atunci cand fecioara Maria era in chinurile facerii.

About desenepicturi

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.
This entry was posted in desen in creion, desene in creion, icoana, iisus Hristos, Nasterea lui Hristos and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Nașterea lui Iisus Hristos

 1. Vlad says:

  Ești sigură că Sfânta Fecioară Maria era în „pielea goală” când a dat naștere Mântuitorului? Iar o peșteră transformată în grajd nu avea stalactite și stalacmite, citește „Antichități iudaice” a lui Iosif Flaviu…, ca să fie cât mai reală atmosfera…!

 2. emilio says:

  Io cred ca avea haine pe ea. Ai uitat sa-l desenezi pe preabunul iosif.

 3. diana says:

  Poi, nu, nu exista reprezentari ale momentului in care Maica Domnului naste pe Hristos tocmai pentru ca nasterea din Fecioara este o mare taina. Ai spus ca ai reprezentat momentul in care Maica Domnului este in “chinurile” nasterii. Trebuie sa stim ca Maica lui Hristos, nascandu-L in curatie pe Cel Preacurat, nu a suferit chinurile nasterii. Unii Sfinti Parinti spun ca atat de tainica a fost nasterea lui Hristos din Fecioara, incat nu putem cuprinde si intelege cu mintea omeneasca aceasta. Hristos S-a nascut cu trup din Fecioara nestricand pecetile fecioriei sale, asa cum o raza de lumina trece printr-o fereastra fara sa-i faca nimic rau. De aceea, consider ca aceasta reprezentare este total nepotrivita si necrestineasca. Sa ne ajute Maica Domnului sa intelegem taina nasterii lui Hristos atat cat putem noi.

  • Damaris says:

   CORECT SPUS DIANA! FII SINCERA CORINA ..TI-AR PLACEA SA O DESENEZE CINEVA PE MAMICA TA ASA?NU CRED! AI SUFERI CUM SUFERA MANTUITORUL IISUS CARE TE ASTEAPTA PE CRUCE CU BRATELE DESCHISE

  • Felicitari pentru raspunsul foarte intelept la aceasta reprezentare care nu este la locul cuvenit Maicii Domnului Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu . sarbatori fericite tuturor cititorilor ! :) Nasterea Domnului IIsus Hristos sa ne fie de folos ! :X

  • Felicitari pentru raspunsul foarte intelept la aceasta reprezentare care, nu este la locul cuvenit Maicii Domnului Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu . Sarbatori fericite tuturor cititorilor ! :) Nasterea Domnului IIsus Hristos sa ne fie de folos ! :X

 4. marcu-simionovici cristian says:

  Doamne…cate imi vin la gura…te-as jigni in toate felurile….habar nu ai de multe , dar tot ce realizezi in fapta si vorbire o spui cu fermitatea adevarului…probabil cand ai inceput sa pictezi ai trecut si printr-un soc psihologic sau cine stie…totusi, celori slabi trebue sa le dai circumstantele “necesare”. Apropo,ce profesie zici ca ai ….ca tare sunt curios.Si un mic PS. “un desen nerecomandat pocaitilor si ipocritilor”…daca tu nu simpti Frumosul nu-i umili pe cei care il cunosc.

 5. alexiana popa says:

  ce desteapta mai esti ai citit vreodata in biblie??????????
  si sa stii ca si copii intre varstele 10 si 16 ani se uita la nasterea domnului pt a le desena li se cere asta la scoala
  cand vad asa ceva oare ce mai zic??????
  asa cum e desenul ,,necurat” asa este si mintea ta

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s